Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Rettigheder ved overbos renovering

Min overbo ønsker at etablere et badeværelse. I den forbindelse har han brug for at ændre rørføring i min lejlighed. Hvilke rettigheder har jeg i den henseende? Kan jeg nægte hans håndværkere adgang? Kan jeg kræve kompensation for besvær ved at have håndværkere i min lejlighed samt byggerod? Har jeg andre rettigheder?

Vores svar fra

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – skal forandringer af den type godkendes af bestyrelsen. Du bør derfor tage kontakt til bestyrelsen for en drøftelse af sagen, idet overboen sandsynligvis vil have ret til – med mindst mulig gene for dig – at gennemføre forandringer, der kræver adgang til din lejlighed. Hvis arbejdet indebære, at du ikke kan benytte dele af din lejlighed i en længere periode, vil en passende kompensation være rimelig.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.