Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Rettigheder som andelshaver

Min underbo har fået skiftet dele af faldstammen. Renoveringen har betydet, at håndværkerne har måtte bryde dele af gulvet og væggen op i min lejlighed. Dele af faldstammen i min lejlighed er også skiftet. Renoveringen har betydet, at der udestår en del malerarbejde i min lejlighed. Mit problem består i, at bestyrelsen ikke vil betale for, at malerarbejdet bliver udført i min lejlighed. De vil stille maling til rådighed, så jeg skal kan male, men der er ikke tale om samme farver. Jeg finder heller ikke, at det kan være rimeligt, at jeg selv skal stå for malerarbejdet og have udgifter efter besøget ag håndværkerne. Vores administrator har forsøgt at tale med bestyrelsen, men uden held. Hvad kan jeg gøre, og hvad har jeg af rettigheder? Håber du kan hjælpe, så jeg igen kan få mit badeværelse tilbage i den stand det var inden håndværkerne blev lukket ind.

Vores svar fra

Som udgangspunkt kan du godt kræve, at din lejlighed bliver efterladt i samme stand, som den var i forinden overboen gik i gang med at lave faldstamme. Det vil i hvert fald sige, at faldstammearbejdet er udført korrekt, og at al puds skal repareres og eventuelle skader udbedres.

Jeg ved i øvrigt ikke om jeres foreningsvedtægter allerede indeholder regler herom, men det er nok tvivlsomt at denne situation er nærmere beskrevet. Muligvis har bestyrelsen også fastsat en generelle eller konkrete krav til de medlemmer, der søger om tilladelse til at udføre arbejder, som berører enten fællesinstallationer og/eller andre medlemmers lejligheder. I så fald er det medlem, som renoverer, naturligvis underlagt disse regler/krav.

Hvis der ingen regler eller aftaler er vedr. arbejder på fælles installationer – så kan det dog godt være, at du lige præcis ikke kan kræve, at der bliver nymalet, hvis det er mange år siden, at du selv har malet i badeværelset. Det skyldes at nymaling i juridisk henseende kan blive betragtet som en ”forbedring” i forhold til den stand, som badeværelses var i forinden overboen gik i gang. Man kan med andre ord i nogle situationer ikke kræve, at overboen efterlader lejligheden i en bedre stand.

Det kan godt opleves som urimeligt fordi man dermed bliver fremskyndet til at male – selvom man af og til godt kunne have ”trukket den” yderligere et par år endnu – hvis altså at arbejderne ikke havde fundet sted.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 46 14 50 20 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning,
og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.