Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Rettigheder omkring altaner

Vores andelsforening skal have altaner. Vi bor i stuen og er så uheldige at vi ikke kan få altaner i følge Københavns Kommune. Bestyrelsen har pålagt alle en fælles stigning i boligafgiften også selvom man ikke kunne få en ønsket altan. Kan de det? Os der bor i stuen har stillet tvivl om hvorvidt overboers altaner vil fratage os en del lys, og føler ikke at vi er blevet hørt. Idet vi er blevet stillet det faktum i udsigt, at vi får en huslejestigning uanset hvad, sagde vi med meget kort svar varsel, ja til en kompensationsløsning. Denne gik ud på at få et rapo (til to stole og et lille bord) med trappe ned til en lille fælleshave. Nu viser det sig så, efter byggeriet er gået i gang, at der stadig mangler tilladelse til at bygge i stuerne samt at det ikke ligger fast, hvad der skal bygges til i stuerne. Måske får vi bare en trappe ned og måske får vi et rapo med str. til et par stole, måske et rapo på et par centimeter. Det er jo ikke det vi har sagt ja til. Og vil ikke betale for en ekstra udgift for noget vi ikke får. Hvad er vores rettigheder og kan man ombestemmer sig, hvis de ikke holder det de har sat os i udsigt? 

Vores svar fra

 
Jeg går udfra at projektet er vedtaget af mindst et flertal på 2/3 af andelshaverne, hvilket er den normale betingelse for at træffe gyldig beslutning på generalforsamling.

Hvis den kompensation I er blevet stillet i udsigt ikke kan gennemføres er I som udgangspunkt ikke bundet af jeres accept.

Jeg vil anbefale jer at søge rådgivning hos en boligadvokat.
Med venlig hilsen 
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.