Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Rettigheder ift andelsbolig

Hej. Jeg har svært ved at gennemskue lovgivningen på andels-området. Jeg bor i en andelslejlighed med min søn på 4 år. Det er min ex-kæreste, der har købt og betalt den og han ville ikke lade mig stå på købsaftalen i sin tid, men han er for 9 måneder siden flyttet fra os op i en anden lejlighed (dog uden at flytte folkeregisteradresse). Jeg har boet i andelen i knap 3 år nu og min ex truer med at smide os på porten, så jeg vil høre om jeg har nogle rettigheder. På papiret er den sat alt for højt (til ca 700.000,-) men han har selv for 3 år siden givet 350.000,- for den og ville reelt i dag kun kunne få max de 350.000,-. Han har nu sagt at hvis jeg vil blive der må jeg købe den af ham til den fulde pris el flytte ud. Er der ikke en regel for, at når jeg har boet der i så og så lang tid og betalt til huslejen (ganske vist ikke direkte, men via fællesøkonomi, hvilket vi egentlig stadig har), at så har jeg også lidt at skulle ha sagt? og kan han kræve den fulde pris af mig, hvis ikke han kan få den ved at sælge til en fremmed? har jeg nogle rettigheder eller muligheder for at blive boende?? vores dreng på 4 år er svært infantil autsit og tåler meget nødigt forandringer og skift i hans verden, så det er egentlig for hans skyld, at jeg vil kæmpe for at blive boende, da jeg er bange for hvordan det ellers vil påvirke ham fremover…er der noget i min drengs handicap, der kan være en formildende faktor i at kunne blive boende på en al anden måde…jeg har ingen værdier eller ejer noget andet end min månedlige lønkompensation, som går til behandling til min søn samt forbrug i lejlighed osv… Håber I kan hjælpe min søn og jeg da vi er desperate efter gode løsninger.

Vores svar fra

Kære Spørger,
 
 
Nej, du har desværre ingen særrettigheder.
 
Det er dog helt urimeligt hvis du ikke kan få lov at købe lejligheden til samme pris som din ex-kæreste kan opnå ved salg til anden side.
 
Kan du ikke prøve at påvirke ham ved måske at inddrage venner eller familie.
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.