Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Rettigheder husdyr efter fremleje – ved tilbageflytning

Hej Jeg flytter, efter 2 års fremleje tilbage til min andelsbolig (til Bornholm fra KBH) pr. 1 juni 09, som planlagt. Jeg har boet i andelsboligforeningen siden den blev stiftet i 2002 (og inden det som lejer siden 1998). Siden 1998 har jeg haft kat, som der var tilladelse til. I 2006 blev der ændret i husorden og det var ikke længere tilladt at have husdyr. Dog med det gældende at eksisterende husdyr ikke kunne blive krævet fjernet (og at reglen kun kunne træde i kraft efter dyrets død). Nu er mit spørgsmål – min kat flyttede med mig til KBH og min intention er naturligvis at han skal med mig tilbage til andelslejligheden på Bornholm. Kan bestyrelsen kræve jeg ikke må, eftersom vi har været midlertidigt væk? Det er jo samme kat – og jeg har været andelshaver hele tiden. I vedtægterne står: Generalforsamlingen kan til enhver tid bindende for alle andelshavere fastsætte regler for husorden, husdyrhold m.v. (12.2) Bestemmelser om husdyrhold m.v. kan dog kun ændres således, at bestående rettigheder bibeholdes indtil dyrets død. I husorden: §7. Kæledyr: Det er ikke tilladt at have hunde, katte og krybdyr i ejendommen. Nulevende kæledyr kan blive boende så længe de lever, men de må på ingen måde være til gene for husets beboere. De må ikke løbe frit rundt på ejendommen (….)

Vores svar fra

Det er en fortolkning af vedtægterne. Jeg mener ud fra det oplyste, at du kan beholde din kat.
”Bestående rettigheder beholdes indtil dyrets død” – således er rettigheden vel ikke bortfaldet ved fremleje og ophold 2 år i kbh.

Venlig hilsen

Klaus Falkenberg, advokat
Dir: 96 31 33 29
E-mail: mailto:klfa@aalborg.advodan.dk |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.