Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Retmæssig ejer af andel

For nogle år tilbage hjalp min far mig med at finde en bolig. Han hjalp mig med at få mig en andelslejlighed på Jyllingevej. Jeg blev skrevet op og fik andelen og har skrevet under på andelsbeviset. Det er altså mit navn og kun mit navn der står på beviset. Men da jeg var/er studerende lånte han pengene i sit sommerhus for at finansiere andelen. Jeg skrev under på, at jeg skyldte ham et beløb svarende til andelen. Nu hvor andelen er steget væsentligt i værdi, ønsker han at gøre krav på den stigning. Så vidt jeg kan forstå på de informationer jeg kan finde på nettet, så er jeg den retmæssige ejer af andelen idet mit navn er angivet på andelsbeviset og dermed er stigningen ene og alene min. Jeg skylder altså ikke min far andet end det jeg har skrevet under på -det som andelen kostede i sin tid. 

Vores svar fra

Der er forbud i loven mod at andre end selve andelstageren kan være passiv medlem af foreningen og medmindre der er indgået et aftaledokument, hvorefter du erklærer at skylde ham et beløb der svarer til andelens værdi, til enhver tid, kan han ikke gøre krav på andet end indfrielse af gælden på lånet med påløbne renter og omkostninger. Du skal altså læse i det papir/lånedokument som du skrev under på da du lånte pengene af din far. Det er en fortolkning af lånedokument og det der i øvrigt var forudsat i aftalen der er afgørende for det korrekte svar på dit spørgsmål.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.