Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ret til at sælge bolig

Min bror købte en andelslejlighed og kort efter fik tilbudt at købe den ved siden af for at lægge dem sammen. Det syntes vi var en god idé da vi to så kunne dele en stor lejlighed. Sammenlægning var en mundtlig aftale. Efter noget tid fandt vi ud af at vi ikke kunne finansiere. Derfor gik vi til administrator og spurgte om jeg ikke kunne overtage det ene bevis eller om vi kunne sælge den ene bolig. Det var vi nægtet, hvor den eneste mulighed vi fik var at slå hul i køkkenvæggen, så var de ‘sammenlagte’. Det var vi selvfølgelig ikke interesseret i, og i lang tid eftersøgte vi at få de juridiske begrundelser for det. Det fik vi ikke, men blev indkaldt til fogedretten sidste år – men sagen blev afvist. Vi har så prøvet at finde en løsning i at vi sælger den ene lejlighed, hvor de var med på det og sagde det skulle omgående. Jeg kontakter ejendomsmægler og når han efterspørger dokumenter han skal bruge bliver han nægtet dem og endnu værre nægter os at sælge, når ejendomsmægler finder en sælger med den begrundelse at vi er ekskluderet. Vi har fået et brev at vi er ekskluderet men ikke med yderlig begrundelse. Vi blev så igen indkaldt i fogedretten, derefter, så vi mistede køber. Ved retten snakkede andelsboligforeningens advokat om at få sagen afklaret hurtigst, men vi har intet hørt og afventer vi svar fra fogedretten. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at kunne komme videre. Min situation er at jeg har ingen interesse at bo her, men jeg kan ikke sælge, men jeg har et lånet på boligen. Hvad skal jeg gøre?

Vores svar fra

Således som du forklarer sagen kan jeg ikke få hoved eller hale på sagen.

Du er nødt til at søge rådgivning hos en advokat som du må aftale et møde med. 
Med venlig hilsen 
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.