Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Rentefrit lån ved andels salg til datter.

Jeg køber en større andelslejlighed i den forening jeg allerede er andelshaver i. I den sammenhæng vil jeg sælge min eksisterende lejlighed til min datter. Jeg vil låne min datter pengene rentefrit med pant i andelslejligheden. Skal dette tinglyses eller blot noteres som pant i foreningens administration? Skal pengene reelt være tilstede, skal de deponeres i foreningen, som ved normale køb/salg ?

Vores svar fra

Du kan maksimalt sælge din andelslejlighed til den andelsværdi, som blev vedtaget på andelsboligforeningens seneste generalforsamling. Du må imidlertid gerne sælge lejligheden billigere … reelt kan du sælge den for 1,00 kr., hvis det er det du ønsker.

For at et pant skal være gyldigt, skal det noteres i Andelsboligbogen. Det er reelt en tinglysning. Du kan finde informationer om Andelsboligbogen på hjemmesiden nedenfor (se link).

http://www.tinglysningsretten.dk/hvad/andel/Pages/default.aspx

Jeg håber, dette besvarer dit spørgsmål. Har du uddybende eller yderligere spørgsmål, hører jeg geren fra dig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.