Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Rentefradrag

Jeg står netop og overvejer om jeg skal køben en andelsbolig i andelsforeningen wilstersborg. Huslejen er lidt for dyr nu hvor jeg er studerende, men hende som sælger sin andel siger at jeg kan trække et beløb fra pga at rentefradrag fra andelsforeningens lån. Dette snakkede jeg med min bankmand om og han sagde at det kan man ikke, man kan kun få lidt tilbage fra det lån man selv tager i banken. Så nu er jeg lidt forvirret?! Er det kun det rentefradrag jeg selv vil få ved at låne penge i banken jeg kan trække fra på min selvangivelse eller er det også andelsforeningens rentefradrag jeg kan trække fra?!

Vores svar fra

Der findes rent faktisk nogle andelsboligforeninger i Århus området hvor andelshaverne har ret til at fratrække forholdsmæssig andel af foreningens renteudgifter, men der skal så til gengæld betales ejendomsværdiskat efter nærmere regler.

Der skal derfor foretages en nærmere gennemgang af foreningens vedtægter idet det er en forudsætning bl.a. at beslutninger skal træffes ved enstemmighed og der hæftes personligt og solidarisk for pantegælden.

Jeg må derfor opfordre til at søge sagkyndig bistand.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

ADVODAN ÅRHUS Advokataktieselskab | Margrethepladsen 4, 3. sal | 8000 Århus C
Tlf.: 86 12 44 00 | Fax: 86 13 03 09
e-mail: ebgm@advodan.dk | www.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.