Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Renoveringsfinanciering

Spørgsmål:
Jeg er formand i en lille (6 lejligheder, 178m2 hver) ejerforening, hvoraf stuen er til salg og har været i et halvt år. Vi har et stort nødvendigt vedligeholdelsesprojekt der skal starte nu, Udover de 350.000 kr , vi har opsparet kræver det, at hver ejer indskyder 150.000 kr. Det har stuen, der er flyttet i nyt hus, nu erklæret ikke at ville. Mine spørgsmål: Hvordan kan vi sikre os, at vi i sidste ende får pengene, selv om vi måske pt. må lægge ud? Kan vi oprette pant i ejendommen? Kan vi evt. forpligtige sælger i forbindelse med køb? Vi har informeret mægler om udgifterne i forbindelse med dette projekt: Kan det bindes til en evt købsaftale? Dette er en ny og uforudset situation, men vi har allerede haft licitation og udgifter til byggeteknisk hjælp, så vi skal i gang nu. Håber i kan hjælpe med en teknisk løsning på problemet.

Hvis projektet er vedtaget på en generalforsamling med de korrekte flertal vil det normalt være således at ejeren skal deltage og hæfter. I jeres vedtægter vil du kunne se hvorvidt det er en til enhver tid værende ejer der hæfter for så går hæftelsen videre til køber I skal blot sikre jer at dette er oplyst i forbindelse med salget. Betales der ikke kan der begæres tvangsauktion, hvor forening så bliver dækket jvf. det pant der er i lejligheden.

I kan altså komme til at dække udgiften hvis ingen betaler og der ikke er dækning iforbindelse med en evt. tvangsauktion.

Håber dette har afklaret nogle af jeres spørgsmål.

Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.