Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Renovering af badeværelse hos overbo

Jeg er meget interesseret i at høre om I har været udsat for dette, og hvordan I foreslår en løsning. kort fortalt: Overbo overtager lejlighed ovenover os. Ønsker at renovere lejlighed incl. badeværelse, som vil kræve ændring i afløbsfald og ændring af faldstamme. For dette er det nødvendigt at hamre hul i vort loft. vi fortalte at det ville indebære afdækning af vort badeværelse, retablering af vort loft efter gennembrud, rengøring af støv etc. etc. idet vi ikke ønskede at stå med  problemer af nogen art bagefter. Vi har for to år siden opsat et godkendt nedsænket giftloft i badeværelset. Dette skulle naturligvis også retableres, hvis nedbrudt. Han er enig også skriftligt. dagen oprinder og håndværkerne dækker fint af og jeg nævner, at det nok var en god ide at bore/hamre igennem ovenfra og lade vort gipsloft evt. fange de store klumper og dermed undgå skader på vore fliser, inventar etc. håndværkeren accepterer forslaget. Og pludselig finder de ud af, at de overhovedet ikke behøver at nedrive vort gipsnedsænkede loft men kun etageadskillelse loftet. Uden at meddele dette støber de så loftet ovenfra så godt som det nu er tilfældet og efterlader støv og sten på vort gipsloft og retablering af vort loft (etageadskillelse) som bare er kratere, drypstenshulelignende, med en masse reparation og maling, den dag vi vil ændre til højloftet badeværelse eller ved flytning og nye ejere. Vi mener, at det er rimeligt at holde fast i de indgåede aftaler og lade ham støbe og pudse loftet nedefra (fra os). Ellers kan du ikke få noget pænt loft. Naturligvis vil det betyde at han skal igennem vort gipsloft og reparere det efterfølgende, hvilket også var del af aftalen. han siger nu, at det var dejligt at han kunne gøre det hele oppefra og at det ikke behøver at blive lavet nedenfra idet vi jo aldrig vil nedtage det nedsænkede loft. Hvad kan man gøre og stille op??

Vores svar fra

Dine betragtninger er ikke helt forkerte. Jeg vil nok foreslå at sagen løses pragmatisk, med en eller anden form for økonomisk kompensation, der i givet fald også vil skulle medtages i overdragelsesaftalen, den dag i sælger andelen, såfremt i ikke har revet gipslofterne ned og udbedret forholdene selv.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.