Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Regler for ventelister

Vi påtænker at ændre vores regler for ventelisten. Som det er i dag, kommer lejligheden, som i de fleste foreninger, til intern runde som det første og er sat til salg til den oprindelige pris. Derefter er der frit salg. Det betyder at de beboere der evt. ønsker at overtage lejligheden, egentlig ikke er tilgodeset til en reel pris, da sælger, umiddelbart efter den interne runde, frit kan sælge til en ven, eller anden han/hun vælger.
Vi påtænker, at proceduren skal være at lejligheden bliver udbust til salg, til markeds prisen! Hvis en leglighed f.eks. koster en mill. Skal den, når der er en køber udefra der eks. vis byder 800.000 og sælger er villig til at acceptere det bud, til intern runde i foreningen til de 800.000, så beboerne har fortrinsret til den reelle pris. Mit spørgsmål er om man må det?

Vores svar fra

Reglerne om salg via interne og/eller eksterne ventelister i andelsboligforeninger er ikke fastsat i nogen lov, og I har derfor rig mulighed for selv at tilpasse ventelistereglerne, så de svarer til jeres behov og ønsker (som foreslået).

I skal blot følge den formelle fremgangsmåde for vedtægtsændringer og skal de nye regler blot overholde de alm. foreningsretlige principper om, at alle medlemmer behandles fair og lige.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup | Denmark

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.