Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Regler for nedskrivning/afskrivning af værdien af en hems ved salg.

Hej Andelsboligforeningen har på en generalforsamling i 2007 besluttet at foreningens nybyggede hemse fra 2008 ikke skulle afskrives efter råd fra A/B´s revisor, I år har andelsboligforeningens vurderingsmand/sagkyndige sagt at der skal ske en afskrivning med 10 % om året over 10 år og han oplyser samtidig af revisoren tager fejl. Revisoren har nu foreslået en afskrivning over 30 år med henvisning til ABF-afskrivningsskema. Byggesagkyndig mener at ABF´s skema ikke er juridisk bindende/ugyldigt og at foreningen skal bruge en afskrivning af hemse over 10 år. Byggesagkyndig påpeger at vurderingen er under hans ansvar/forsikring og revisoren ikke har noget ansvar. Bestyrelsens spørgsmål er : Hvad gør vi nu og kan vi på generalforsamlingen beslutte en afskrivning over 30 år eller vil dette være ulovligt.

Vores svar fra

Det kan jeg ikke konkret svare på, men hvis ABF anbefaler 30 år kan jeg ikke se dette ikke skulle kunne lade sig gøre.

Du bør tale med ABF om dette, da de må kunne stå inde for deres skema.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.