Regler for husdyrhold
Jeg bor i en ny andelsboligforening med indflytning sommer 2007. Ved et beboermøde for nyligt, blev det vedtaget at katte nu skal holdes i egen have. Mit spørgsmål som katteejer er nu følgende: Kan dette godt vedtages på et beboermøde eller skal det være på en generalforsamling? Og er det overhovedet tilladt at vedtage, når der i vores vedtægter, står følgende: ( §12.1 Generalforsamlingen kan til enhver tid bindende for alle andelshavere fastsætte regler for husorden, husdyrhold m.v. §12.2 Bestemmelser om husdyrhold kan dog kun ændres således, at bestående rettigheder bibeholdes indtil dyrets død. ) Betyder det ikke, at da jeg flyttede ind og der ikke var nogle restriktioner på, hvor mine katte måtte være, så må de rettigheder beholdes indtil de dør eller skal det forstås anderledes? Håber I kan svare på mine spørgsmål.
Det er korrekt, som du anfører, at ændring af regler om husdyrhold skal ske ved en generalforsamling og ikke et beboermøde.
En fortolkning af bestemmelser om husdyrhold kan måske ændres for så vidt angår husdyrenes opholdssted, idet andelsboligforeningen formentlig kan vedtage, at husdyr ikke må opholde sig på andres – og/eller fælles område.
Muligvis skal andelsboligforeningen om fornødent skaffe sig et tilstrækkeligt flertal til også at ændre vedtægtsbestemmelsen, såfremt dette måtte være nødvendigt.
Med venlig hilsen
H.H. de Lichtenberg
ADVODAN | Nygade 9 | 4700 Næstved
Tlf:55758500 | Dir. 46145618 | Fax: 55 75 85 01 |
Email: hala@advodan.dk | www.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel
Flere spørgsmål