Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Regler for fremleje af andel

Spørgsmål: Hvis jeg som andelshaver ønsker at fremleje min lejlighed i en længere periode til en anden andelshaver (altså at vi bytter lejlighed ) betyder det så at vi begge efter 2 år kan / skal købe hverandres andele ? ELLER kan der udarbejdes en kontrakt der sikrer at vi “bytter” i mange år frem uden at nogen parter skal overtage den andens andel?

Vores svar fra

Kære Marie 
 
Du spørger egentlig om to forskellige ting.
 
1. kan man fremleje i en periode der ikke er defineret
2. kan man bytte
 
Til begge spørgsmål kan jeg svare at reglerne for såvel fremleje som bytte vil fremgå af jeres vedtægter. Såfremt der intet står i vedtægterne vil reglerne i lejeloven kunne bruges analogt.
 
Såfremt det er lejelovens regler der er gældne vil en situation som den du beskriver ikke kunne lade sig gøre idet fremleje alene kan gives ved midlertidigt fravær.
 
Vælger du løsningen med bytte skal du være opmærksom på om vedtægterne åbner mulighed for dette, det skal altså klart fremgå hvorvidt der er adgang til at bytte. Samtidig er et bytte at sidestille med et salg hvor køber og sælger er kendt, men kan altså ikke bare bytte uden at andelen bliver overdraget.
 
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.