Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Regler for bestyrelser

Min faster, der er blevet dement og venter på plejehjemsplads, bor i andelslejlighed på ovennævnte adresse. Da min faster ikke selv kan overskue at sælge sin lejlighed har jeg bedt formanden for boligforeningen om at sende mig vedtægter og øvrige relevante papirer for foreningen. (Min faster har ingen som helst styr på papirer og vi har ikke kunnet finde noget materiale i hendes lejlighed). Vi er naturligvis nødt til at have ovennævnte papirer for at kunne gå videre med salget. Boligforeningens formand har været ualmindeligt lidt imødekommende og har, i løbet af de nu ca. 4 måneder, jeg har efterlyst papirerne, ikke ment at have tid til at fremsende dem. Kan De oplyse mig om, hvorvidt der findes regler for, hvordan en bestyrelse skal administrere sit ansvar i en sådan situation – eventuelt råde mig til, hvad jeg kan foretage mig for at få fat på papirerne. Findes der måske et centralt sted, hvor samtlige andelsboligforeningers bestemmelser/vedtægter er tilgængelige? Det er dybt utilfredsstillende, at salget af lejligheden skal udskydes, fordi vi ikke har de relevante dokumenter, når vi skal gå videre.  

Vores svar fra

Hvis din faster er dement eller ikke kan råde fuldt ud bør det overvejes at du bliver værge/samværge for din faster for at kunne varetage hendes interesser og hjælpe hende.

Du bør rette henvendelse til Statsforvaltningen herom.
Når du kan dokumentere din rolle overfor bestyrelsen i Andelsboligforeningen har du ret til at forlange at få de relevante dokumenter udleveret.
Med mindre foreningen har en hjemmeside kan du ikke på anden vis skaffe papirerne. Din faster bør dog have de samme oplysninger liggende.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.