Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Regler for afskrivning af foretagne forbedringer i andelsboliger

Kan I oplyse mig om, hvorvidt en andelsforening kan vælge sin egen metode til afskrivning af forbedringer, uden at dette samtidig kommer på kant med andelsboligloven? I loven står der blot, at “Værdien af forbedringer ansættes til anskaffelsesprisen med fradrag af eventuel værdiforringelse på grund af alder og slitage”, jf. § 5 stk. 11. Jeg har talt med såvel en ejendomsmægler som en advokat med speciale i andelsboligloven, at en andelsforening udmærket kan opstille sine egne regler på området. En andelsforening kan således godt indføre i sine vedtægter, at forbedringer f.eks. kun afskrives med 1 pct. om året, bare der finder en decideret afskrivning sted. Er dette korrekt, eller hvad er lovgivningen på området?
Foreningsnavn: Andelsboligforeningen “Gug Alper”
Navn: Morten Amdisen

Vores svar fra

Kære Morten Amdisen
Det er helt korrekt, det er dog således at der er domspraksis for i tvivls tilfælde at følge ABF´s regler for afskrivning.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.