Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Refusion af bad og toilet

I min andelsboligforening har vi i 2005 fået lavet rørprojekt i badeværelse, toilet og køkken, hvor vi samtidig fik en huslejestigning på ca. 1.000 kr. pr. måned. I projektet skulle entreprenøren samtidig yde ekstraarbejder som nedrivning af fliser og opsætning af nye fliser. Dette vælger jeg og er i løbende dialog med entreprenøren, men pga. tidsmangel og dagsbøder fra andelsboligforeningen. Siger de, at de ikke kan nå at lave tingene i min lejlighed. Da jeg har andre håndværkere til at lave arbejder som ikke er inkl. i projektet foreslår de, at jeg få dem til at opsætte nye fliser mm. Formanden er vidende om og acceptere dette. han oplyser, at jeg vil kunne få en refusion efterfølgende, da andelsboligforeningen, så ikke skulle betale for forbedringerne i min lejlighed. Dette har jeg nu bedt om, men har jeg fået afslag. Kan de det? Andelsforeningen er blevet beriget pga. min lejlighed, og jeg har fået ekstra udgifter. Vil jeg have en sag hvis jeg tager den til en advokat? Kan I anbefale en advokat?

Vores svar fra

Jeg forstår ikke helt spørgsmålet som du formulerer det.

Fliser i din egen lejlighed er vel ikke noget A/B skal betale ? Hvis du selv betaler det er det selvfølgelig en forbedring.

Hvis jeg skal forstå det således at arbejdet med fliser er noget foreningen skulle betale og du har fået andre håndværkere til det efter formandens accept, ja så har du krav på at A/B afholder udgiften. I hvert fald så stor en udgift som A/B skulle have betalt til den entreprenør man indgik aftalen med.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.