Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Rådgivningsansvar

Jeg er for nylig blevet formand for vores andelsboligforening og i den forbindelse er vi ved at gennemgå foreningens økonomi. Til vores overraskelse har vi opdaget, at vi har et stort fastforrentet obligationslån til 7,8 % i rente, der er optaget i 1992. Et sådan lån burde naturligvis have været konverteret til et mere fordelagtigt lån mens renten var lav. SPØRGSMÅL: Burde vores revisor/administrator have gjort den daværende bestyrelse opmærksom på dette? I bekræftende fald, er det ligefrem muligt at stille disse til ansvar for ikke at have givet den nødvendige rådgivning?

Vores svar fra

Jeg vil mene, at det afhænger af, hvilke forpligtelser administrator/revisor har ifølge jeres aftale med disse.

Hvis der ikke står noget herom, vil jeg nu nok mene, at spørgsmålet om låneomlægning som udgangspunkt er et spørgsmål mellem bestyrelsen/foreningen og realkreditinstituttet, idet den gode administrator jo nok ville have taget spørgsmålet op.

Hvis det ikke fremgår af kontrakten, tror jeg derfor det bliver svært at gøre et ansvar gældende.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.