Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Rådgivning

Jeg står som bobestyrer efter min søster. Min søster døde 21 august 2010. Hun efterlader en andelsbolig i Andelsboligforeningen Kirkely, der ligger i Vildbjerg 7480. Hun har boet i den siden foreningens start 1999. Det har nu vist sig, at jeg ikke kan få den solgt, trods ejendomsmægler, internet og annoncer o.s.v Eter en samtale med skifteretten får jeg at vide at den overtager sagen pr 1 august 2011, formentlig en dyr affære såfremt den ikke bliver solgt. Jeg har ikke mulighed for at overtage den, idet der er bopælspligt og ingen tilladelse til udlejning. Hvilken kunne have været en løsning. Er der hjælp at få i form af rådgivning.

Vores svar fra

Du er ikke bobestyrer, men privatskiftende arving. Det indebærer pligt til at afslutte dødsboet senest 1 år efter dødsfaldet.

Der er flere løsninger:

Dødsboet afsluttes ved at andelsboligen udlægges til dig til en værdi, som der så betales boafgift af. Du kan herefter sælge andelsboligen videre, og en evt. fortjeneste vil være skattepligtig. Løsningen kræver andelsboligforeningens tilladelse, og du kan håbe på, at den er tilfreds, når blot boligafgiften betales.
Du kan søge skifteretten om tilladelse til at udskyde afslutningen af dødsboet således, at du slutter alt af bortset fra andelsboligen. Praksis er strammet op, idet der er så mange boliger til salg, og du kan ikke påregne at få tilladelsen.
Dødsboet overgår til behandling ved bobestyrer, der er en advokat udpeget af skifteretten. Herefter søger denne andelsboligen solgt bedst muligt og dødsboet afsluttet.
Andelsboligen opgives, og der aftales et tvangssalg med andelsboligforeningen.
Jeg kan desværre ikke komme på flere løsninger. Nr. 1 er praktisk og billig, men det kan være svært at få det fornødne samtykke fra andelsboligforeningen.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)

Direkte tlf. 96 31 33 60

E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.