Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Råd i bærende stolpe i ydervæg i badeværelse

Hej. Jeg er ved at lave nyt badeværelse i min lejlighed. Under nedrivning af fliser opdager jeg at der er råd i træskilettet samt en bærende stolpe i ydervæggen. Efter forsikring og andet har været ude, er der konstateret gulsvamp i stolpen, og dette er ikke dækket af forsikringen. Hvem skal så betale. Min formand har vendt tilbage og sagt at det er noget jeg selv skal hæfte for. Men da det er en skjult skade i bygningens bærende del, som jeg ikke har haft mulighed for at opdage, så mener jeg at det er andelsforeningen der skal betale for denne skade. Hvad siger lovgivningen om dette? Jeg kan forstå at jeg selv skal erstatte ting indvendigt i min lejlighed, men hvad er reglerne for bygningens bærende dele? Burde de ikke veligeholdes på samme måde som evt. Faldstamme o.s.v. Ved overtagelse af lejligheden blev jeg gjort opmærksom på at der var flere klinker som var løse og fik afslag for at skifte disse, og det gjorde jeg, samt gav huller silikone for at stoppe vand i at trænge ind. Men allerede der var skaden sket… Jeg håber meget i kan hjælpe mig med svar.  

Vores svar fra

Det er foreningens problem. Foreningen skal betale. Hvis der er tale om et nyindrettet badeværelse, hvor reglerne for vådrumssikring ikke er overholdt, er det den der har indrettet badeværelset der skal betale. Hvis der er tale om et gammelt badeværelse har du ingen  mulighed for ved  ordentlig vedligeholdelse at forhindre skaden.
Jeg råder dig til at se din indboforsikringspolice igennem for en retshjælpsforsikring. Under alle omstændigheder bør du snarest kontakte en advokat. Regningen for at komme den gule tømmersvamp til livs kan være meget meget stor. Og det er foreningens problem.Advodan Køge kan  hjælpe dig.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.