Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Problemer ved salg af andelsbolig

Hej Andelsportal. Håber i kan hjælpe mig. For godt 3 måneder siden kontaktede min kæreste og jeg bestyrelsen for at informere om at vi ønskede at opsige vores andelsbolig. Den 06.01.09 bliver lejligheden beset af 2 medlemmer fra bestyrelsen og lejligheden bliver prisfastsat. Dog konstaterer de to bestyrelsesmedlemmer, at der er fugt i væggen på badeværelset, det vides ikke om dette stammer fra os eller vores nabo, og bestyrelsen skal undersøge dette nærmere. Bestyrelsen informere om at, hvis det er vores vil badeværelset blive vurderet til 0 kr. i stedet for 5000 kr. Vi bliver så noget overrasket da lejligheden bliver slået op internt den 13.01.09 og bestyrelsen salgsmateriale vurdere badeværelset som nyere. Den 27.01.09 kommer der en interesseret køber fra den eksterne liste, her opstår der endnu et problem pludseligt er loftet i stuen ulovligt og vi bliver bedt om at undersøge sagen og bringe dette i orden inden overdragelsen. Dette er vi ikke helt tilfredse med, for hvordan kan loftet blive ”ulovligt” på 14 dage og desuden påtalte min kæreste og hans mor loftet da vi overtog lejligheden 7 år tidligere (her vurderede bestyrelsen at loftet var lovlig). Denne uoverensstemmelse resultere i, at jeg kontakter andelsboligforeningens advokat den 28.01.09, hun mener ikke at det udelukkende er os der kan stilles ansvarlige. Jeg kontakter bestyrelsen vedr. min samtale med deres advokat , dette bliver dog som en besked på deres telefonsvarer, jeg hører imidlertid intet før en tirsdag aften, hvor en bestyrelsesrepræsentant samt en tømre dukker op og nu bliver det pludseligt køber som skal betale, da det kan laves som en forbedring på lejligheden. Køberen fra den 27.01.09 meddeler bestyrelsen at hun alligevel ikke er interesseret og herefter forsøger vi (som sælger af andelsboligen) at finde en køber. Den 13.02.09 kommer der igen en interesseret køber og lejligheden fremvises. Den 17.02.09 kommer køberen igen for at se lejligheden og her nævner vi, at bestyrelsen har nævnt frugtproblemet samt aftaler at vi som sælger river loftet ned og køber spartler og maler loftet. Vi går ned til bestyrelsen da køber har diverse spørgsmål vedr. købet, herefter vælger køber at underskrive købsaftalen med overtagelse d. 16.03.09. Ved overdragelses synet vælger bestyrelsen at ”lukke” badeværelset og dette må nu ikke benyttes for det er repareret. Nu vil køber ikke hente nøglerne og overvejer at droppe købet, da køber mener ikke at have fået fyldestgørende informationer vedr. lejligheden. Alt dette bliver vi orienteret om fra køber d. 18.03.09 vi har intet hørt fra bestyrelsen om at ”salget” var stoppet indtil vi har fundet en løsning. Vores spørgsmål er, hvad rolle har bestyrelsen i denne problematik, hvis badeværelset skulle ”lukkes” skulle det så ikke fremgå af deres salgsmateriale og kan de lukke det på overdragelsestidspunktet. Hvordan er vi som sælger stillet i denne situation? Håber at høre fra jer snarest.

Vores svar fra

Det er en meget utilfredstillende situation I er blevet bragt i. I bør opfordre bestyrelsen skriftligt til fagmæssigt at undersøge hvad problemet er, angive hvem der bærer ansvaret for udbedringen samt sørge for at det sker hvis det er foreningens ansvar. I bør samtidig tage et erstatningsforbehold hvis handelen falder på gulvet p.ga. bestyrelsens forhold.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.