Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Problemer med varme og isolering

Hej

Vi har en andelslejlighed hvor vi har boet i 10 år, de seneste 2-3 år har vi haft problemer med varmen, det er så grejt at der denne vinter på kolde dage har været 10grader på vores ene værelse med radiator på 3,5 i hele huset. Vi har klaget over dette i flere år. Sidste år valgte bestyrelsen at få viceværten til at sætte en nødløsnings isolation op. Viceværten er senere vendt tilbage og fortalt at der ingen isolation var mellem os og en lille mellemgang/port under os. Viceværten har også tjekket radiatorer som skulle være i orden (dette er tilbage i vinter 2016). Denne vinter har vi så haft 10grader. Vi har gentagende gange kontaktet bestyrelse som til sidst fortalte de skulle holde et møde om situationen og at det selvfølgelig ikke var i orden.
Dette er nu snart 2 måneder siden og vi har intet hørt og får ikke svar på vores henvendelser (man kan nu kun maile bestyrelsen). I søndags fandt jeg så ud af at de har hævet 12500kr fra min konto for en PBS ordning som hver måned lyder på 3500kr. Dette er en varmeregning på 9000kr extra for i år end hvad vi har brugt de sidste 10år.
Vi bor 2 mennesker i en lille 3v, vi tager begge bad på jobbet, så bader måske 2 gange ugentligt hjemme. Vi har ingen opvaskemaskine, badekar, Vasker 2 til tider 3 vaske om ugen. Vi har ingen regning eller varsling modtaget for at have mulighed for at være uenig i beløbet, de er som sagt bare hævet over PBS. Alle andre år er der sendt regnskab med evt. Skyldigt beløb. Vi har kontaktet bestyrelsen og får intet svar. For det første tænker jeg at varmeregnskabet er fysisk umuligt, for det andet har vi klaget over manglende isolation meget længe og nu bliver vi også ignoreret. Vi er en forening med fin økonomi, nye vinduer (de gamle var nu gode, men åbenbart forkert i farve og form), isolering af hele kælder (uden samtidig at isolere ved os), nye kommende altaner, nyt smart nøglechip system, alt sammen meget fint og uden extra omkostninger. Men de kan ikke ordne et varmeproblem. Det skal siges at min nabo har modtaget en extra regning på 400kr i år ud over normalen.

Mit spørgsmål er hvad er mine alternativer? Skal jeg en advokat? I så fald hvor kan jeg få det henne og til en pris vi har råd til? Har jeg andre muligheder for at søge hjælp?
Osv.

Tak og mvh.
Henriette

— Henriette

Vores svar fra

Kære Henriette

Det lyder som en uheldig situation, du er havnet I.

Udgangspunktet er at du indledningsvis må forsøge at få isoleringsprojekt vedtaget på en generalforsamling. Du kan i den forbindelse enten selv indhente tilbud fra en entreprenør og dernæst fremsætte forslag på generalforsamlingen for vedtagelse. Hvis det ikke afstedkommer at der sker isolering af lejligheden, må det undersøges om forholdene er så alvorlige at det er i strid med den foreningsretlige lighedsgrundsætning at foreningen tager hånd om en række andre projekter førend dette problem løses. Der skal dog erfaringsvist ganske meget til førend andelsboligforeninger er retligt forpligtede til at tage hånd om specifikt denne problemstilling, som kan skyldes ejendommens alder. Hvis det ikke lykkes at få vedtaget et isoleringsprojekt via de demokratiske kanaler (generalforsamlingen ) er du velkommen til at kontakte mig for rådgivning om det videre forløb.

Vedrørende forbruget, vil jeg indledningsvist bede administrator/bestyrelsen om at fremsende forbrugsregnskabet, hvilket du har krav på.

Med venlig hilsen

Erik Matthiesen
Advokat (H)
Erma@advodan.dk

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.