Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Problemer med nybyggeri

Spørgsmål: Min mand, jeg og nyfødte søn flyttede ind i denne helt nye andelsbolig i november 2005. Omkring midt i december begyndte der at danne sig storte striber ned af væggene. Det så ud som om at sort støv var blæst ind mellem væg og loft. Når man forsøgte at tørre det væk, blev det hængene i tapetet og det så ikke godt ud. Efter at have klaget til bestyrelsen og hermed bygherren, blev det hele afvist med henvisning til, at vi havde tændt for mange stearinlys!

Altså – vi var selv skyld i det her. Bygherren henviste til en specialist, som vi efterfølgende fik til at komme herud og foretage undersøgelse.

Han har konkluderet, at det aldrig kan være lys, der er årsagen, men fugt og dannelse af kuldebroer. Han anbefaler thermografering, men det vil ingen betale for. Vi har rapporten stadig. Imidlertid har både bestyrelsen og bygherren nu afvist denne rapport og her står sagen idag. Det er 1 års gennemgang i lejligheden på tirsdag og jeg frygter at vi bliver gjort til syndebuk igen.
Spørgsmålet er, hvad skal vi gøre? Vi kan ikke sælge – ingen vil købe så længe sagen står på og vi har ikke lyst til at blive boende her. Kan I hjælpe os? Venlig hilsen Mette

Vores svar fra

Kære Mette
 
Det er foreningens forpligtelse at sørge for at de beskrevne mangler gøres gældende overfor  entreprenøren,bygherren , arkitekten eller andre der måtte have ansvaret.Foreningen  dvs bestyrelsen skal sørge for at få hjælp fra foreningens egen
advokat. Det er ikke  din families ansvar at boligen er leveret med mangler og du skal sørge for få dettte meddelt til bestyrelsen/foreningen , således at det efterfølgende kan dokumenteres. Det bedste I kan gøre er nok at få hjælp af en advokat der kan tvinge foreningens bestyrelse til at håndtere denne sag professionnelt.
 
 
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.