Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Problemer med køb/overtagelse af lejlighed i andelsforening i dyb gæld?

Jeg er i bestyrelsen for vores forening, og har et spørgsmål ang. håndværkeradgang. Vi har en beboer som skal have lavet nyt badeværelse, dette er en betingelse for overtagelse af andelsboligen. For at hun kan få lavet badeværelset, skal der skaffes adgang til 3 boliger på hver sin etage, da rørene skal føres fra kælderen og op til 4 etage. Alle, undtagen en på 2 sal har skriftligt givet deres samtykke til at der kommer håndværkere og laver dette. Nu er så problemet at vi ikke kan få fat i ham på 2 sal. Hvad gør vi?? Er vi i vores ret til skriftligt at udstede et varsel om at der skal træffes aftale omkring åbning af lejligheden for håndværkere?? Kan vi såfremt han ikke reagere på dette, tilkalde en låsesmed og få regningen sendt til beboeren??

Vores svar fra

Der er ingen tvivl om, at alle andelshavere har pligt til at give adgang til håndværkere. Det vil også fremgå af jeres vedtægter.

Imidlertid kan man ikke uden en dom, tiltvinge sig adgang til de enkelte lejligheder. Hvis beboerne nægter at give adgang, skal andelsboligforeningen stævne beboerne og via en dommerkendelse få adgang til lejligheden.

Det er men dyr og tidskrævende fremgangsmåde. Jeg vil derfor anbefale dig, først at lade et par bestyrelsesmedlemmer besøge beboeren og forsøge at overtale ham til at give adgang til håndværkerne.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du uddybende eller yderligere spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Venlig hilsen

Carsten Volden
Direktør

Direkte +45 58 58 37 72 | Mobil +45 40 84 43 33
Telefon +45 70 23 00 78 | Fax +45 70 23 00 41
cvo@colliers.dk

Colliers Ejendomsadministration A/S
Codanhus, Gammel Kongevej 60, 5. sal, 1850 Frederiksberg C
www.ceadm.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.