Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Problemer med farvet vand i varmt rør i badeværelse

edio januar opdagede jeg, at mit varmt vand i badeværelset var skiftevis gult og brunt. Jeg kontaktede formanden og fik et nr på en vvs. Herefter havde jeg vvs’er ude 2 gange, hvor de ikke kunne finde ud af problemet (jeg havde også fået arrangeret, at vvs’eren fik adgang til min nabos lejlighed). Jeg hængte en seddel op i opgangen for at høre om der var andre, med lignende problem. Det viste sig at 2. th og 2. tv i naboopgangen periodisk også har problemer med farvet varmt vand (den ene vist kun i køkkenet). Jeg skriver jævnligt og spørger formandinden, men synes det går meget langsomt med at udbedre problemet (hun bor faktisk i en af lejlighederne med periodisk brunt vands-problem). Den sidste melding var, at de formentlig skulle have nogen til at kigge på vores varmt vands beholder. Mine spørgsmål er: 1. Hvem skal betale for udbedringen af dette problem – mig eller foreningen? 2. Hvad kan jeg gøre for evt at lægge pres på udbedringen? Kan jeg anmode om nedsat boligafgift? 3. Hvad kan jeg selv aktivt foretage mig for at undersøge/udbedre problemet? Hvor kan jeg evt indsende en prøve på vandet? Jeg er selvfølgelig bange for at mine rykkere til bestyrelsen bliver for emsige, så de måske sylter problemet… Jeg har netop (forhåbentlig) solgt min lejlighed med overtagelse 1. juni – så endnu en grund til, at problemet selvfølgelig skal udbedres!

Vores svar fra

Det problem du beskriver skyldes formodentlig at jeres vandfordelingsanlæg er gammelt. Der løsnes både okker aflejringer og rust i sådanne gamle anlæg. Det kan også skyldes at jeres varmtvandsbeholder er forældet eller trænger til udslamning. For at kunne svare mere præcist bliver i nødt til at få en teknikker til at gennemgå systemet og komme med en udtalelse.

Hvad angår betaling ligger disse udskiftninger vandfordelingssytemet normalt hos foreningen, men det afhænger af hvorledes jeres vedtægter er skruet sammen.

Du/I er meget velkommen til at kontakte os såfremt vi skal hjælpe jer med den tekniske vurdering.

Med venlig hilsen

Martin Yde

Ingeniør, Adm Dir.

ARI Byggerådgivning A/S

Gammel Køge Landevej 55, 3., 2500 Valby

Postadr.: Postboks 354, 2500 Valby

Tlf.: 70 22 77 15
Mob.: 40 17 54 70

my@ari.dk
www.ari.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.