Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Problemer i forbindelse med salg.

Da jeg opsagde min lejlighed  1.11.07, med fratrædelse 15.3.08, var et medlem i bestyrelsen i andelsboligforeningen, som stod øverst på den interne venteliste,  hurtig til at meddele, at han ville have lejligheden, og skulle have den, ifølge foreningen vedtægter (bestyrelsen skal udpege køber indenfor 6 uger efter opsigelse, herefter er det sælgers opgave).
Underskrift af købsaftale trak ud, hvorefter han meddelte efter 2½ måned, at han alligevel ikke ønske at købe lejligheden. Nu har jetg opsagt min lejlighed til fratrædelse 15.3, og har meget kort tid til at finde en køber. Derfor kommer jeg sandsynligvis til, at bede om at flytte opsigelsen til a t gælde fra indledningsvis 1.4, og måske senere til 15.4, og så fremledes. Det er meget svært at få et klart svar fra administrationen, og fra bestyrelsen, om hvad de har at bestemme i denne sag. Jeg har dårlige erfaringer af bestyrelsen, som tidligere har truffet beslutninger i modstrid med vedægter og lovgivning, uden at der har været muligheder at forhindre eller imødekomme bestyrelsens ageren, da de har støtte i en gruppe af andelshavere, og bliver på deres poster. Jeg kunne frygte, at det nævnte bestyrelsesmedlem, som stadig er meget interesseret i min lejlighed, men blot ikke vil betale for den, vil forsøge at på en eller anden vis tvinge mig til at sælge til ham for en nedsat pris. Jeg glæder mig til svar, da mit nervesystem efterhånden er noget tyndslidt pga min salgssituation.

Vores svar fra

Jeg håber at din situation har løst sig siden du indsendte dit spørgsmål. Hvis ikke vil jeg råde dig til skriftlig at få administrationens bekræftelse på at du har forlænget opsigelsesvarsel, som følge af bestyrelsesmedlemmets træder tilbage fra den indgåede, mundtlige aftale om hans køb af din andel. Subsidiært at du trækker din opsigelse tilbage indtil du har fundet en køber. Er der flere på ventelisten bør administrationen for længst have kontaktet disse. Du kan ikke tvinges til at sælge til en underpris, da vedtægten formentlig nøje beskriver at du ikke er udtrådt af foreningen før en anden er indtrådt i dit sted. Din opsigelse er altså et varsel om at du ønsker at sælge, men vilkårene for salget skal du kunne godkende og kan ikke dikteres dig af nogen bestyrelsen, så længe salgssummen er lovlig opgjort i henhold til Andelsboliglovgivningen. Søg eventuelt advokatbistand hvis bestyrelsen ikke er dig venligt stemt.

Med venlig hilsen ADVODAN

Henning Petersen
advokat

ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.