Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Privat salg af andelsbolig

Spørgsmål: Jeg har fundet en køber til min andelsbolig. Jeg sælger den privat og ikke gennem mægler. Derfor har jeg nogle spørgsmål jeg har brug for at få besvaret. Er der en standard kontrakt/salgsaftale der skal bruges? Eller hvad skal en sådan indeholde? Kan den der ligger her på siden bruges? Hvordan gør vi med tinglysning? Hvem skal sørge for det og betale for det? Mig, køber eller foreningen.

Vores svar fra

Der findes ikke en autoriseret formular til brug for en handel om andelsbolig. Mange andelsboligforeninger har et skema, der anvendes. Selve overdragelsen er meget ubureaukratisk, og aftalen bør derfor ikke indeholde andet en parternes navne, prisen og overtagelsesdagen.

Andelsboligforeningen skal checke, at køber har modtaget de papirer, der fremgår af loven, nemlig vedtægter, referat fra seneste generalforsamling, seneste regnskab med opgørelse af andelsværdien og godkendt specifikation af individuelle forbedringer.

Køber vil ofte efterspørge oplysninger om andelsboligforeningens lån, og disse oplysninger kan du som sælger lige så godt få fremskaffet fra starten af.

Købesummen betales til andelsboligforeningen, der betaler til sælger, når salget er registreret og restancer betalt. Der skal således ikke udarbejdes skøde. Typisk betaler sælger et gebyr til ejerforeningen for dennes arbejde.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)

Direkte tlf. 96 31 33 60

E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.