Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Prisniveau & evt tvang om udvidelse med areal på loftetage

Spørgsmål: Hejsa! Håber virkelig i kan hjælpe mig i følgende spørgsmål.
I tilfælde af at 4 sals beboer ønsker at udvide med ubebygget areal på loftetage, er det da lovligt at andelsboligforeningen, via foreningens egne nedskrevne og vedtagede priskrav til 4 sals lejligheders udvidelse med ubebygget loftareal, kræver samme pris af 4 sals udvider, for og pr ubebyggede kvadratmeter på loftareal i andelsindskud, som de bebyggede kvadratmeter i resten af ejendommen koster pr kvadratmeter i andelsindskud (dette endda oveni at man som udvider selv skal betale for alt hvad der har med byggeriet at gøre, så arealet bliver beboeligt og så selvfølgelig også den ekstra omkostning der for udvideren kommer i form af ekstra huslejeopkrævning, hvilken også er prissat til den samme som de øvrige af ejendommens kvadratmeter)?
Hvis dette er lovligt er det da gældende både hvor der er tale om 4 sals beboers køb af andelsindskud til foreningen for ubebygget loftareal under offentlig vurdering af ejendommen, som hvor der er tale om 4 sals beboers køb af andelsindskud til foreningen for ubebygget loftareal efter privatvaluering af ejendommen? Kan andelsboligforening derudover via forslag til generalforsamling, påtvinge 4 sals beboer der ikke har valgt at udvide med del af ubebygget loftetage, på et tidspunkt enten at skulle gøre det, eller da tvinges til kun at måtte sælge til køber, der vil sætte sig på at ville udvide med del af ubebygget loftetage.
Dette være sig både med eller uden ovennævnte priskrav og selvom der evt er tale om salg via byttelejlighed?
Mvh. en urolig 4 sals beboer som grundet dette, samt allerede vedtaget privatvaluering der går i kraft pr næste regnskabsår, overvejer hvorvidt hun nu, måske gør klogest i, at udvide med del af ubebygget loftareal, inden det bliver endnu dyrere end det allerede er idag, alene i den påkrævede andelspris til foreningen for det ubebyggede loftareal og derudover for ikke at risikere at miste fordelen ved at have en god byttelejlighed.

Vores svar fra

Det er foreningen der sætter prisen og den gælder for alle købere.(Foreningen =GENERALFORSAMLINGEN)Du kan ikke tvinges til at købe, men det vil nok være en god disposition, hvis du har råd.Det er ikke sædvanlig at den fulde andelskrone lægges til grund for køb af råt loftsareal, men det er ikke ulovligt.Indretningen af loftet kan jo ved salg tages som en individuel forbedring som en ny køber skal betale for at overtage andelsboligen, incl loftsareal.
 
 
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.