Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Prisfastsættelse på andelslejlighed

Jeg skal sælge min andelslejlighed til min datter. Af hensyn til andre børn skal jeg finde en reel pris som udgangspunkt. Foreningen er sund , andelsværdien ud fra andelskronen 770.000 kr. og boligafgiften ca. 3800 kr. pr. måned + forbrug, men lejligheden kræver en del istandsættelse – bl.a. er køkkenet meget nedslidt. Spørgsmålene er: Hvor langt under andelværdien sælges andelslejligheder typisk for i øjeblikket (min fornemmelse er , at prisen ofte ligger på ca. 80%)? Hvor meget skal man fradrage i prisen , når der skal påregnes renovering, fx nyt køkken? Hvad er den bedste måde at få en vurdering af den konkrete lejligheds pris, hvis man skulle ønske det?

Vores svar fra

Jeg vil anbefale, at du henvender dig til en lokal ejendomsmægler for at få en vurdering af lejlighedens markedsværdi, hvor der tages hensyn til de forhold, som du nævner. Mæglere tager oftest et mindre honorar for at lave en prisvurdering, når du oplyser, at den skal sælges privat. De penge kan være godt givet ud, hvis der samtidigt er andre børn at tage hensyn til. Desuden kan I risikere et skattemæssigt problem, hvis lejligheden sælges til under markedsprisen, idet du i så fald giver din datter en gave, som kan bliver skatte- og afgiftspligtig.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.