Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Prisfastsættelse af andelsbeviset

Hej Vi er 8 lejemål i en ejendom, der i 2005 overtog og omdannede vores lejebolig til en andelsforening (forkøbsret). Ejendommen består som sagt af 8 lejemål, heraf seks toværelses a 56 m2 samt to lejligheder øverst med hems (1: 56 m2 + 12 m2, 2: 56 m2 + 16 m2-kvadratmeterne på hemsene blev endvidere vægtet halvt pga. skråvæggene). Ejendommen er byfornyet i 1995, hvorfor ejendommen ved overtagelse havde et lån (jeg mener kommunen varetager) på 1,6 mio. Købsprisen var på daværende tidspunkt 3,9 mio. Andelsbeviserne på mellem 35000-42000 kr. Vi har endvidere afdragsfri F1 lån, grundet at vi ikke ønsker at betale for meget af (læs:”sættes os for hårdt”) på lånet, idet det kun kommer de fremtidige andelshavere tilgode. 1)Er dette den “rigtige” løsning? Vores mdr. ydelse er lige steget 250-300 kr. 2)Kan det evt skyldes lånetypen? (det kræver måske mere indgående viden i det specifikke regnskab?) 3)Hvorledes udregnes og pålægges ejendommesstigningen (markedsprisen) fra okt. 2005 til nu marts 2007? Også her set i forhold til en valuar vurdering. eks: la’ os sige ejendommen nu koster 4,5 mio, hvorledes pålægges dette beløb andelsbeviserne- også her i relation til stigningerne pr. 1 marts? På forhånd tak Michael Sandgaard
Foreningsnavn: Andelsboligforeningen Fredericiagade 25
Navn: Michael Sandgaard

Vores svar fra

Kære Michael Sandgaard
Dit spørgsmål går ud over portalens område idet du anmoder om rådgivning i forbindelse med en konkret sag. En sådanne sag vil være en sag for jeres administrator eller for en advokat som kunne rådgive jer.

Håber I finde en løsning.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.