Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Pris på forbedringer ved køb af andel

Jeg skal købe en andelsbolig, 3 vær. på i alt 80 m2. Sælger overtog andelsboligen i 2002, fra en som havde boet der siden 1939 og ikke havde sat lejligheden i stand. Sælger har ved overtagelse i 2002 sat lejligheden i stand, men jeg er i tvivl om hvor meget han kan tillade sig at tage for de forbedringer, som ved nuværende salg er vurderet til 109.000. Forbedringerne består af: ny gasmåler gaskogeblus installation af gaskomfur blandingsbatteri køkkenelementer hfi relæ hybridnet og antenne tdc kabeltv opsætning døre og bundstykker “banevarer gulv” 1. gangsslibning af gulv genopretning af væg: glasvæv og mørtel fliser i badeværelse Jeg har en udskrift af beregningen med nedskrivning fra år 2002, kan evt. faxe denne. Hvordan forholder det sig i øvrigt med arbejdstimer for de udførte forbedringer? Jeg mener ikke at man kan tage penge for: kabeltv – installation af gaskomfur – hybridnet og antenne – m.m. Hvad er jeres holdning. Jeg er desuden i tvivl om jeg skal kræve en vurderingsmand, når der er tale om et beløb på over 100.000? 

Vores svar fra

Hvis jeres forening benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – har ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation) udarbejdet et “forbedringskatalog”, der i vidt omfang er baseret på retspraksis. Kataloget er kun vejledende, idet der altid vil være tale om en konkret vurdering, hvorunder der også tages hensyn til praksis i foreningen. Af kataloget fremgår også de respektive afskrivningsprocenter.

Nærmere oplysninger kan fås gennem henvendelse til ABF.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.