Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Pris for forbedringer

Hej. Jeg har set på en andelsbolig. Sælger har udover prisen på andelsbeviset forlangt et stort beløb for forbedringer. Kan jeg forlange at se kvitteringer for de forbedringer eller er det noget som bestyrelsen skal godkende? Jeg tænker jo også på, hvis jeg skal sælge boligen igen en dag. Hvilke krav stiller bestyrelsen for at kunne godkende prisen for forbedringerne? Jeg kender en der bor i området og har fået oplyst at sælgers forbedringer endnu ikke er godkendt af bestyrelsen bl.a. fordi sælger ikke har kvitteringer på forbedringerne.

Vores svar fra

Foreningen skal godkende forbedringerne og godkende/fastlægge værdien af eventuelle forbedringer som sælger kan kræve betalt som tillæg til den normale andelsværdi for andelen. Der skal udformes en købekontrakt af administrator eller af sælger. Købekontrakten for andelen skal godkendes af foreningen, som påtager sig et selvstændigt ansvar for at den betalte købesum er lovlig, at forbedringerne er tilført lejligheden og det ikke blot som en vedligeholdelsesudgift, men en egentlig forbedring. Bed sælger om en kontrakt og præsenter den for bestyrelsen/administrator til godkendelse. Når godkendelse foreligger kan du indbetale købesummen til foreningen som afregner med sælger. Du må ikke betale direkte til sælger. Der skal følge en række dokumenter med kontrakten inden det er på plads. Kontakt eventuelt en advokat.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.