Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Pris for forbedringer ved køb af lejl.

Spørgsmål: Kære Andelsportal.
 Vi står øverst på listen til køb af en større lejlighed i vores andelsboligforening. Det viser sig, efter vi har læst på jeres hjemmeside (“Vederlaget kan aldrig udgøre mere end hvad en håndværkssvend ville få udbetalt i løn, ligesom antallet af timer skal ansættes til den tid det ville tage en håndværker at udføre arbejdet. Når der beregnes værdi af eget arbejde, må der tages hensyn til hvad lønniveauet udgør i det pågældende område. Der kan ikke tillægges feriepenge og moms eller lign.”), at vurderingen af forbedringerne i lejligheden er langt over gældende regler.

I følge sælger har han brugt eksempelvis 11,7 uger af 37 arbejdstimer (vores udregninger efter hans pris) på nedrivning og opsætning af HTH Køkken eller eksempelvis 40.000 på slibning af trægulv på ca. 65 m2 (dvs.7,2 uger) – dette er kun arbejdstimerne, derudover kommer materiale.
Der er naturligvis meget mere, men i alt løber det op på 321.000 i forbedringer som vi ikke er enige i. Vi har holdt et møde med administrator, som skriftligt har tilkendegivet fejlen og lovet en hurtig revurdering fra en uvildig. Det viser sig nu at de alligevel ikke vil revurdere lejligheden (efter 2 ½ uges ventetid), men i stedet oplyser at vi skal købe lejligheden, hvorefter vi kan gøre krav om revurdering.

Har vi intet krav på revurdering selvom administrationsfirmaet har erkendt at der er begået fejl ved vurderingen? Overtagelsesdatoen er 1.nov. På forhånd tak. Mvh. Margit

Vores svar fra

Kære Margit
 
Det er således at en køber, iflg. normalvedtægten – ikke kan gøre indsigelse mod en vurderingsrapport, men til gengæld kan en køber gøre indsigelse ved overtagelsen idet de vurdere at de har betalt overpris for forbedringeren hvilket ikke er lovligt.
 
Jeg finder det underligt at man ikke vil foretage en revurdering men tilfældet kan jo være at sælger ikke mener der er begået en fejl.
 
Jeg håber I finder en løsning.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.