Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Placering af ansvar ved. vandskade

Vi er en lille andelsboligforening på 10 lejligheder. En af vores beboere har oplevet gentagne vandskader i sin lejlighed, hvor vandet er sivet ned fra oven. Vi har for nogle år siden fået lagt nyt tag og lejligheden ovenover har ligeledes for nogle år siden fået lavet altan. Vi havde en håndværker fra foreningens forsikring ude, for at vurdere årsagen. Han mente at det var grundet altanen at vandet kom ind. Senere har andelshaverne med altanen fået vurderet det af en anden håndværker, der afviser at skaden er forsaget af altanbyggeriet. Foreningens forsikringsselskab (trekroner) afviser at gøre mere i sagen, da de allerede har afvist den, og andelshaverne med altanen mener heller ikke at vandskaden er deres skyld eftersom de jo har en håndværkers ord for at altanbyggeriet ikke er årsagen. I sidste ende står så den beboer, det hele egentlig handler om: ham med vandskaderne i loftet. Mit endelige spørgsmål til jer er: hvad kan vi i bestyrelsen gøre for at fastlægge ansvaret? Det er jo egentlig en sag mellem to beboere, men de ser bestemt ikke ud til at kunne løse problemet selv! 

Vores svar fra

 
Ja, det er en lidt uheldig sag, som du beskriver – men desværre ikke ualmindelig.

Bestyrelsen i jeres andelsboligforening bør bede en bygningssagkyndig vurdere, hvad der skal til for at udbedre problemet og hvad problemet skyldes.

Hvis der igennem længere tid siver vand ind i jeres ejendom, kan det medføre alvorlige skader på ejendommen. Der kan opstå skader i ydermur og i etageadskillelserne og det kan, hvis der ikke gøres noget ved problemet med det samme, med tiden blive alvorlige skader som vil være meget bekostelige at udbedre.

Når der foreligger en rapport fra en uvildig bygningssagkyndig, kan det afgøres, hvem der skal betale for udbedringen – enten forsikringsselskabet, andelshaveren med altanen eller andelsboligforeningen.

Jeg håber, dette besvarer dit spørgsmål. Har du flere spørgsmål eller uddybende spørgsmål til ovennævnte, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Med venlig hilsen
Colliers Ejendomsadministration A/S
Carsten Volden
Direktør
Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.