Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Placering af ansvar i forbindelse med skimmelsvamp på ydervægge mod port

Efter fjernelse af isolerende væg mod port (ydervæg) opdagede min bror skimmelsvamp i en meters højde fra gulvet og ca. 5 meter bredt (indtil videre) i hans høje stuelejlighed. Det er sortplettet. Skimmelsvampen sidder på ydervæggen bagved flamingo og gips, som andelsboligforeningen har opsat for ca. 30 år siden. Var ikke bevidst om isolerende væg før tapetet blev sort.
Prøver fra teknisk institut bekræftigede, at det er skimmelsvamp. De siger, at det er en farlig skimmelsvamp med høj koncentration af bakterier, som er sundhedsskadelige, hvis der er flere kvadratmeter tilstede. Min bror er lidt bekymret, da de har en søn på tre og et halvt år.
Min bror er interesseret i at vide, om det er andelsboligforeningen, der skal betale omkostningerne ved udbedring af skimmelsvampen samt en eventuel genhusning.

Vores svar fra

Skimmelsvampe kan ikke leve uden konstant tilførsel af fugt. Der må således være en utæthed, som der kommer vand ind ad. Hvis andelsboligforeningen har sædvanlig vedligeholdelsesfordeling (se vedtægterne), vil der her være en opgave for foreningen.

Det er uklart, hvem der har fjernet isoleringen. Hvis den var opsat af foreningen, tilhører den foreningen, og må ikke fjernes uden aftale med foreningen. Så der basis for en dialog med foreningen om, hvordan din bror kommer videre.

Hvis din bror kommer i den situation, at andelsboligforeningen ikke mener, at det er foreningens problem, må din bror selv tage affære ved at få undersøgt problemernes årsag og udbedringsmuligheder.

Jeg forstår ikke, at man bruger penge på en undersøgelse af svampene uden at undersøge årsagen til svampene.

Advokat Per Nielsen (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.