Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Påtvungen hånværker til et tjekke anden håndværkers arbejde

Spørgsmål: Kan det være rigtigt at en bestyrelse kan tvinge mig som andelshaver til at benytte bestemete håndværkere til opgaver i min bolig. Det står i vedtægterne. I forbindelse med elarbejde i min lejlighed må jeg godt bruge ekstern håndværker når blot foreningens interne håndværker tjekker arbejdet efter, vel at mærke på min regning. Kan det virkelig være lovligt, at foreningens interne firma på den måde har monopol på at bedømme andre lovlige firmaers håndværksmæssige standart. Det finder vores egen valgte håndværker meget provokerende (og jeg med, når nu jeg ikke er tilfreds med den standart + pris den påtvungede interne håndværker stiller op)? Det burde være nok at ansætte et lovligt firma til opgaven og derefter dokumentere med regning.

Vedtægtens regel er ikke ulovlig.Reglen kan søges ændret på en generalforsamling, men indtil da skal den respekteres. Noget andet er om tilsynet er for dyrt: Det er kun den rimelige udgift der skal betales. Når en autoriseret elinstallatør har udført arbejdet burde det være overflødigt med et tilsyn fra en kollega.Men reglen er der…  Med venlig hilsenADVODAN
Henning Petersenadvokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.