Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Påstået misbrug af midler

Det drejer sig om altaner. Vi har i vores forening en bestyrelse på 5 hvoraf de 4 går ind for at vi skal have altaner. Der er så et medlem der er imod. På den ordinære generalforsamling, blev det til en meget heftig og “beskidt” debat, og til sidst blev altanprojektet forkastet. De 4 i bestyrelsen der VIL ha altaner, satte så en advokat på sagen, for at se om de kunne omgåes generalforsamlingens beslutning, advokat på foreningens bekostning, fordi vores administrator, skyldte os noget goodwill. Samtidig gjorde det ene medlem (der er imod) det samme for at bibeholde generalforsamlingens beslutning, og det kom så til at koste foreningen en regning på 2500,- Nu har de 4 forkæmpere for altaner, indkaldt til en xtra ordinær generalforsamling, pga den lille regning som de mener at det ene medlem, har misbrugt foreningens penge for, og de vil ha fjernet hende fra bestyrelsen. Er det ikke bare en omgang beskidt personlig vendetta? har bestyrelsen ikke pligt/ret/lov til at undersøge begge sider af sager der vedkommer foreningen, hvad enten der er stemning for det eller ej? Det skal jo også lige huskes, at 70% af beboerne var imod altaner, så de 4 har jo også selv hyret en advokat uden foreningens accept. Jeg har prøvet at lede efter en lov om en bestyrelses arbejde, men kan ikke finde nogen, har I et link?

Vores svar fra

Det er noget rod. Regningen på kr. 2500,- er iorden for så vigtigt et forhold. Det kan ikke kaldes misbrug.

Jeg synes I skal bede administrator om aktivt at komme på banen.

Hvis der skal bruges større beløb på advokatundersøgelser vedr. altaner bør dette først ske efter generalforsamlingens accept. Det vil sige at mere end 1/2 skal stemme for at man bruger penge til sådanne undersøgelser.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.