Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Pantebrev

Hej Min kæreste og jeg har sammen købt en andelsbolig. Det er min kæreste som har betalt for boligen, men det er os begge der står på andelsbeviset. I forbindelse med købet lånte min kæreste ca halvdelen i banken, resten betalte hun kontant. Banken har så oprettet et pantebrev med sikkerhed i andelen. Det er dog kun min kæreste som har underskrevet gældsbrevet til banken. Da jeg selv har en uafsluttet boligsag med en tidligere samlever hvor jeg ikke ved om det risikere at ende i minus eller med en tvangsaktion ønsker jeg at sikre de penge min kæreste har skudt i andelsboligen. Hvordan gøres det? skal jeg oprette et pantebrev på ½ delen af andelens værdi og så håndpantsætte det til hende sammen med et gældsbrev? Hvem vil kunne hjælpe med dette?  

Vores svar fra

Således som spørgsmålet er formuleret, kan der oprettes et ejerpantebrev på halvdelen af andelens værdi, som håndpantsættes til samleveren med et gældsbrev. En advokat vil kunne hjælpe med dette.

Med venlig hilsen

H.H. de Lichtenberg

Med venlig hilsen
ADVODAN Næstved

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.