Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Pantebrev ved fraflytning

Spørgsmål: Jeg skal flytte fra en andelsbolig til en anden i to forskellige andelsforeninger. Jeg skal i forbindelse med flytningen også skifte bank. Min nuværende bank ligger inde med et pantebrev i min nuværende bolig. Mit spørgsmål er om min nye bank kan overtage dette pantebrev og bruge det i forbindelse med etablering af lån til den nye bolig? Det skulle selvfølgeligt være for at spare de udgifter og afgifter der er i forbindelse med etablering af et nyt pantebrev.

Vores svar fra

Et andelspantebrev kan ikke flyttes fra en andelslejlighed til en anden andelslejlighed, uden at der skal stemples påny. Det er stempelloven, det er fastsat i. At du skifter pengeinstitut, har intet med sagen at gøre.
 
Spørg andelshaveren i den lejlighed, som du nu har købt, om han har et andelspantebrev, som du kan overtage. Hvis du kan det, koster det kun kr. 1.400 at ændre navnet til dit navn. Hvis pantebrevet er for lille, skal du kun betale stempel på 1,5% af forhøjelsen.
med venlig hilsen
Klaus Folmann, Amagerbanken.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.