Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Overtagelsesvilkår?

Jeg overvejer at investere i andelslejligheden ved siden af min egen, med henblik på sammenlægning. Vedkommende der boede i den er fraflyttet, og andelen står nu ubeboet hen, og har gjort det i et års tid, idet ingen køber har indfundet sig. Fraflyttede har således ikke udnyttet sin indstillingsret iht. foreningens vedtægter, som siger at: “Har en andelshaver ikke senest én måned før han fraflytter, indstillet en anden i sit sted, bestemmer bestyrelsen, hvem der skal overtage andel og lejlighed og de vilkår, overtagelsen skal ske på, hvorefter afregning finder sted på tilsvarende måde”. Mit spørgsmål lyder nu på, hvad ovennævnte ordlyd rent faktisk indebærer? Kan bestyrelsen (som jeg selv netop er blevet formand for) virkelig suværent bestemme hvem der skal overtage den, samt prisfastsætte andelen? Og kan jeg i den forbindelse sætte mig selv i en uheldig/ulovlig dobbeltrolle? 

Vores svar fra

 
 
Du er inhabil som medlem af bestyrelsen, da du selv har interesse i andelen.
 
Vedtægterne regulerer hvorledes salget skal foregå.
 
Hvis ikke andelshaveren selv udfolder tilstrækkelige bestræbelser på at få solgt lejligheden kan bestyrelsen gå ind i sagen.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.