Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Overtagelsesdato eller indflytningsdatoen?

SPØRGSMÅL:

Af vedtægterne fremgår: “Ønsker en andelshaver at fraflytte ejendommen kan den pågældende selv indstille en anden til at overtage lejemålet, såfremt den pågældende selv personligt har beboet lejliigheden uden afbrydelse i de sidste 2 år”.

I mit tilfælde overtog jeg andelslejligheden den 1/2 2001, dato for underskrivelse er 10/1 2001. Efter overtagelsen foretog jeg en næsten total renovering ( lejligheden havde været beboet at en 94-årig i mere end 60 år) og flyttede ind ved udgangen af april 2001.

Mit spørsgmål er: Beregnes 2 års reglen fra overtagelsesdatoen eller fra indflytningsdatoen?

På forhånd tak.

Vores svar fra

2 års perioden regles fra din overtagelse af lejligheden, men hvis du er bange for “ugler i mosen” i relation til, at du ikke straks indflyttede i lejligheden i forbindelse med din overtagelse og at du nu vil sælge tæt på 2 års reglen, så er det vel værd at overveje, hvorvidt det ikke er bedre at vente til, at du også kan dokumentere din indflytning – folkeregisterregistering, idet vedtægterne normaltvis stipulerer, at du er forpligtet hertil.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.