Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Overtagelse af loftsareal

Har loftarealet ikke en værdi af ejendommen og kan få andelshavere overtage et stykke af dette areal ganske gratis uden købsbeløb eller månedlig ydelse?

Den enkelte beboers areal bliver større og derved også en værdistigning på lejligheden ud over etableringen af altanen. Ejendommens fællesareal bliver mindre og selve ejendommen derfor mindre værd.

På forhånd tak.

— Lykke

Vores svar fra

Loftarealet udgør er en del af den værdi, som ejendommen har for andelsboligforeningen. Såfremt man giver andelshaveren lov til at overtage et stykke af dette areal, vil det også være helt naturligt, at der skal betales andelskrone og boligafgift for dette. Idet kvadratmeterne i loftarealet ikke er i lige så god stand, som lejlighederne, plejer man som udgangspunkt at sige, at købssummen er andelskronen minus et tilskud, som der gives fra foreningen til forbedringer af foreningens ejendommen. Hvor stort tilskuddet skal være bør afhænge af, hvor dyrt det er at bygge om.

En vedtagelse af knopskydninger, som det ret beset hedder, vil være noget, der skal vedtages på en generalforsamling. Nærmere omkring med, hvilket stemmeflertal der skal være, eventuel skattemæssige konsekvenser for såvel andelsboligforeningen som andelshavere og udformning af selve projektet, er noget der skal gås nærmere i dybden med.

Såfremt du har yderligere spørgsmål eller bemærkninger, står jeg naturligvis til disposition.

Nicholas Wantzin
Om forfatteren Nicholas Wantzin er advokat og indehaver af Wantzin Ejendomsadvokater, som er eksperter inden for andelsboligret og administration af andelsboligforeninger. Til dagligt hjælper Nicholas foreningerne med administration, generalforsamlinger, vedtægter, kontrakter, byggesager, boligretssager mm. Nicholas er desuden bestyrelsesformand for Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration (FAE) og underviser for såvel ABF og Danske Advokater.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.