Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Overtagelse af andelslejlighed

To spørgsmål:
1) Jeg er ved at overtage en andelslejlighed og får i den forbindelse at vide af formanden, at man ikke overtager værdien af forbedringerne, som man jo ellers betaler for ved købet. Ifølge hende ville de forbedringer jeg betaler 50.000 kroner for være værdiløse, hvis jeg sælger andelen igen en måned senere. Kan det være rigtigt?
2) Redegørelsen for “afskrivninger” her på siden under love og formularer, er det gældende lov på området, eller er det blot vejledende? Jeg kan se at forbedringerne i min kommende andel ikke er afskrevet med så mange procent som de burde, såfremt det i oplister, er de faktisk gældende regler på området.

Vores svar fra

Spørgsmål 1) Du overtager værdien af forbedringerne i det omfang de ikke er afskrevet. Dvs. når/hvis du videresender andelslejligheden tæller værdien af de overtagne forbedringer også med som forbedring, når du sælger lejligheden med den værdi de er afskrevet til. Forbedringerne, som du nu overtager, er altså ikke nødvendigvis værdiløse, når/hvis du sælger lejligheden. Som udgangspunkt afskrives der med ½ -års intervaller, men det er individuelt fra forening til forening.

Spørgsmål 2) De afskrivningsmodeller, som ligger på siden er vejledende. Dette betyder, at du skal se i foreningens vedtægter eller forhøre dig i bestyrelsen for at få den pågældende forenings afskrivningsprocenter/modeller.

Såfremt du har indsigelser til vurderingsrapporten og de anførte og/eller ikke anførte fejl og mangler, som skal udbedres, skal du gøre dine indsigelser gældende senest 14 dage fra indflytningsdatoen.

Marie-Louise Jørgensen
Jurist
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.