Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Overtagelse af andelslejlighed familien i mellem.

Hej!

Jeg har en forespørgsel som jeg håber I kan hjælpe mig med.
Jeg bor i en andelslejlighed, som jeg har fremlejet af min moster, som tidligere har boet i lejligheden i 14 år. Mit lejemål slutter 1. oktober, hvorefter min moster skal sælge lejligheden. Ifølge vedtægterne i andelsforeningen, må min moster sælge til sine børn eller sine søskende. Da jeg og min kæreste er meget interesseret i at købe lejligheden, ønsker vi at min moster sælger lejligheden til min mor, som efterfølgende kan sælge den videre til mig.
Min mor er indforstået på at skulle tilbringe noget tid i lejligheden, men da mine forældre bor på Fyn, er det ikke muligt at hun bor her i 6 mrd. Hvor lang tid skal der gå inden hun kan sælge lejligheden videre til mig, hvis dette er muligt?Er der nogen juridiske forhindringer i forhold til generelle andelsregler?
Håber I kan kaste lidt lys over sagen, da jeg meget nødig vil flytte fra lejligheden, og nu den er i familiens hænder er det svært at lade være med at kæmpe for den.
På forhånd tak
V.H.
Jesper B. Hansen

Vores svar fra

på spørgsmålet som følger:

Vores umiddelbare vurdering er, at I bliver nødt til at foretage en del mere eller mindre korrekte dispositioner for at nå frem til, at I kan overtage lejligheden. Vores forslag vil derfor være, at I tager en åben dialog med bestyrelsen om jeres ønske om via diverse salg at nå frem til at du/I kan overtage andelen. Såfremt bestyrelsen ikke synes godt om

jeres ønske, er konstruktionen særdeles kringlet og man ikke være sikker på, hvorvidt den vil være juridisk holdbar. Vi synes derfor, at den eneste måde at gøre dette på er at tage dialogen med bestyrelsen og lave en eventuel aftale her, før I begynder på denne proces.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.