Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Overtagelse af andel – køb af fætters andel

Jeg søger efter gratis advokatrådgivning og støder ind på jeres side hele tiden. Jeg har brug for et svar, på et spørgsmål og måske kan I hjælpe? Jeg bor nu i min fætters andelslejlighed, vi har haft samme adresse i 2 år og nu fremlejer jeg lejligheden, efter at han er flyttet sammen med kone og barn. Er der en lov, der siger at jeg har ret til at købe min fætters andelslejlighed, eftersom vi har haft samme adresse i 2 år? eller er det op til den enkelte andelsforenings at bestemme det? Grund til spørgsmålet, er at forholdet ml. fætter og andelsforening. stinker og det går ud over mig, så hvis jeg kan gøre alle en tjeneste og købe fætters andel, så slipper begge partner for flere problemer.

Vores svar fra

Om du kan overtage andelslejligheden beror på indholdet af foreningens vedtægter samt andelsboligforeningensloven (som dog ikke er relevant i forhold til dit spørgsmål).
Hvis andelsboligforeningen benytter standardvedtægten har andelshaveren ret til at overdrage andelen til personer, som andelshavere har haft fælles husstand med i mindst et år før overdragelsen.
Fælles husstand betyder, at man har boet sammen og har haft fælles økonomi m.v. Om betingelserne er opfyldt beror på en konkret vurdering, som vil skulle foretages af bestyrelsen. Det er således ikke tilstrækkeligt, at man har haft fælles adresse!
I bør i øvrigt være opmærksom på, at fremlejeforholdet skal godkendes af bestyrelsen og at fremleje i strid med vedtægten kan medføre, at din fætter bliver ekskluderet fra foreningen!

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.d

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.