Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Overskud ved fraflytning

Hej. Jeg er ved at sælge min andelsbolig. I vores andelsforening har vi et ret stor overskud, Som jeg har været med til at gøre større i den tid jeg har boet her, gennem min husleje de sidste 7 år, Vil jeg kunne kræve min del af overskudet, den dag jeg får solgt. Vi er 20 andele her, overskudet er på ca. 500.000kr. Bestyrelsen snakker om overskud evt. skla gå til nye gasfyr, og uforudsete udgifter, men det får jeg jo ikke glæde af, når jeg er ved at sælge.

Så beholder de jo bare min del af overskud. Vil meget gerne vide om jeg kan be om at få min del af overskud, når jeg sælger. Og om jeg kan gøre det lovligt.

Vores svar fra

Tak for spørgsmålet.

Som udgangspunkt kan du ikke anmode om at få udbetalt en del af overskuddet, da man jo ved beregning af andelens værdi indregner dette. Du kan ikke få det udbetalt to gange. Overskuddet indgår således i den købesum, som der måtte blive aftalt. Er dette ikke tilfældet, så skal det fremgå af vedtægterne.

ADVODAN Slagelse

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat
ADVODAN Slagelse | Ndr. Ringgade 70C | 4200 Slagelse

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.