Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Overdragelsestidspunkt?

Jeg står i den situation, at jeg skal købe en andel i en forening, jeg allerede bor i. Sælger har ret til at indstille en køber til min lejlighed, hvilket nu er gjort. Sælger har fastsat overdragelsesdag til 1. dec. Den indstillede køber af min andelsbolig er først interesseret i at overtage min lejlighed d. 1. januar – altså en måned efter. Jeg ved ikke, hvor jeg står i dette: sælger bestemmer overdragelsesdato for mig og indstiller en, der ikke kan den dato.
Hvad er mine rettigheder her? Kan sælger egenhændigt bestemme dato, og kan jeg i så fald også for min lejlighed, sådan at overdragelsesdatoen er den samme?

På forhånd tak for hjælpen,

Mvh. Katrine

— Katrine

Vores svar fra

Hej Katrine

Et sikkert svar kræver kendskab til formuleringen af jeres indstillingsbestemmelse, men udgangspunktet må være, at du ikke skal tåle, at der går én måned fra du overtager ny lejlighed til den indstillede vil overtage din nuværende.

Med venlig hilsen
Erik

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.