Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Overdragelsesomkostninger

Da jeg nu skal købe Andelslejlighed, og har set salgsopstillingen og undret mig over posterne: -½ vurderingshonorar (Køber og sælger deler omkostningerne til dette) -Gebyr for overdragelsesdokumenter har jeg følgende spørgsmål: Skal jeg (køber) betale for disse omkostninger, eller er det sælger? Spørgsmålet ønsket besvaret i lys af andelsboligforeningsloven §5, Stk. 13. “Det kan ikke aftales, at erhververen skal bære overdragerens omkostninger i forbindelse med overdragelsen.” Konkret er mit spørgsmål, så hvilke omkostninger, der kan defineres som overdragelsesomkostninger.

Vores svar fra

Som udgangspunkt har du helt ret i det du har læst dig til, men der er dog en krølle på sagen, som fremgår af noten til samme bekendtgørelse, og den får du hér:

Der sigtes navnlig til salær til en evt. ejendomsmægler. Vedr omgåelse på den måde, at en mægler optræder som mellemhandler se Redegørelse juli 1980 131 f. Køber kan afkræves et rimeligt gebyr for arbejde i forbindelse med overdragelsen, jf. U 1983 810 Ø vedr gebyr til administrator for oprettelse af salgsaftalen, jf. første note ad § 5, stk. 1.

På den baggrund ved jeg derfor antage, at du godt kan komme til at betale i ét eller andet omfang. Det omfang kan naturligvis forhandles af begge parter, og vil typisk omfatte det af den nævnte note fremgåede »gebyr for arbejde i forbindelse med overdragelsen«.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.