Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Overdragelse og videresalg af erhvervsandel

Vi er en mindre forening på Østerbro med et værtshus som andelshaver i stueetagen. Generelt er utilfredsheden med støjgener o. lign blevet større og større. Værtshusets indehaver ønsker nu at videresælge sin andel til et noget obskurt investeringsselskab. Kan vi forhindre dette på nogen måde. Overordnet set vil vi gerne stoppe driften af værtshuset ved et evt videresalg. Kan vi som forening hindre en køber i at drive værtshus på stedet ved en vedtægtsændring eller lign.?

Vores svar fra

Tak for jeres spørgsmål. Det er kun i undtagelsesvise tilfælde, at man som bestyrelse kan nægte at godkende en køber til en andel i foreningen. Der skal være en saglig og konkret begrundelse og der skal foreligge dokumentation. Et eksempel kan være tidligere tilfælde af væsentlige husordensovertrædelser eller grov betalingsmisligholdelse. Endelig er indholdet af vedtægterne på dette punkt også afgørende, og mange foreninger har desværre ikke vedtægter der er tilpasset erhvervsandele.

Med venlig hilsen
Eske Hald
Advokat
Advokatfirmaet

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.